15 Must Have Apps voor op reis!

Een smartphone is tegenwoordig onmisbaar in het dagelijkse leven. Maar ondanks dat je je tijdens het reizen vast wil afsluiten van je e-mail en telefoontjes van je werk, zul je ook tijdens het reizen zien dat een smartphone behoorlijk handig is.

Wij durven zelfs te zeggen onmisbaar, en dat is niet omdat we veel op social media doen. Veel apps die we zo toelichten maken het reizen makkelijker, eenvoudiger, veiliger en kortweg fijner. En dat terwijl je de meeste apps ook nog offline kunt gebruiken. Een goede voorbereiding is het halve werk, om er maar weer eens een heerlijke dooddoener in te gooien.

Je kunt onze onmisbare apps indelen in de categorieën: Taal, Navigatie, Weer, Accommodatie boeken, Multimedia en Vervoer!

TRAVELMONSTER

Leer de taal of vertaal werkelijk alles

1. iTranslate

Vertaalt werkelijk alles voor je. Als je de betaalde versie neemt voor 5 euro per maand kun je zelfs alles inspreken en spreekt hij alles voor je uit. Het werkt ontzettend goed! Sterker nog mijn vader kent iemand die alleen Portugees spreekt en ze leggen de app gewoon in het midden en de herkenning is fantastisch. Echt nog een stuk beter dan Google Translate. Wij gaan zeker voor het abonnement als we naar Zuid-Amerika gaan of landen waar Engels behoorlijk is achtergesteld.

2. Google Translate

Voor tekst is Google Translate de beste en tevens gratis optie. We gebruiken hem zelfs een beetje voor het vertalen van onze blogs in het Engels. We laten Google Translate het voorwerk doen en gaan daarna zinnen en zinsbouw veranderen. Maar om te begrijpen wat ergens staat werkt het eigenlijk perfect.

3. Mondly: Learn Spanish (of andere talen) en Duolingo

Mondly en Duolingo zijn de beste apps om een nieuwe taal te leren. Zelfs al leer je niet de gehele taal, de beginselen waaronder begroeten en het bestellen van eten kunnen je ver brengen in een land. Je zult ervan versteld staan hoeveel warmer de locals je ontvangen als ze zien dat je moeite hebt gedaan om hun kant op te bewegen. Ze voelen zich zelfs vaak vereerd. Leuk voor jou en leuk voor de locals. Kleine moeite dus!

Raak niet verdwaald en navigeer gratis

4. Maps.me

Op Maps.me kun je gebieden offline zetten. Je kunt daarna navigeren terwijl je op vliegtuigmodus staat. Werkt super, we hebben het al gebruikt in Amerika, Seychellen, Mauritius en Ijsland.

5. Google Maps (offline kaarten)

Ook de variant van Google is fijn. Qua navigatie iets minder helder in landen buiten Europa maar ook hier kun je een gebied Offline zetten. Het voordeel ten opzichte van Maps.me is dat je hier ook restaurants, attracties en points of interests in hebt staan waardoor je prettig research kunt doen om je heen. Ik zou niet kiezen maar gewoon beide apps op je telefoon zetten.

Zorg dat je in de zon zit

Naast de weer app die standaard op je iPhone of Samsung zit raden we aan om deze aan te vullen met iets nauwkeurigere apps. Daarnaast kan het fijn zijn om te weten wat de zon, maan, en de melkweg doen mocht je nachtfoto’s willen maken of het gouden uur niet willen missen.

6. WeatherPro

Ons geheime wapen in de Filipijnen geweest. Wij waren drie weken in de Filipijnen in december-januari en hierbij waren er 3 Tyfonen die de eilandengroep teisterden in onze tijd. Dat is echt superveel bad luck. Maar met Weatherpro en de lokale Tyfoonvoorspellingen hebben wij telkens voordat het oog ons zou raken het hazenpad gekozen. We lazen over mensen die in dezelfde periode gingen en alleen maar regen hadden gehad. Wij hebben op 1 dag na alleen maar zon gehad. Je moet dan wel hotels boeken met annuleringsverzekering of mogelijkheid natuurlijk, anders wordt het een dure grap. Ook kun je bij regen kiezen om je indoor en outdoor activiteiten te wisselen van dag.

7. Sun Surveyor

Dit is de app voor de fotograaf. In de app zie je hoe laat en aan welke kant de zon opkomt weer weggaat en hoe laat het blauwe en gouden uur op jouw locatie beginnen. Dat zorgt ervoor dat je altijd het mooiste licht hebt. Ook gebruiken wij het weleens als we in een foto lange schaduwen willen creëren van bijvoorbeeld palmen of juist onszelf. Geeft een tof effect. Of we melkweg zichtbaar is en of het een volle of halve maan is is belangrijk voor de fotograaf die nachtfoto’s wil maken. Alleen bij een zichtbare en hoge melkweg en een afwezigheid van de maan heb je een kans het goed vast te leggen. Dan moet je uiteraard ook nog omgevingslicht vermijden. Succes!

Boeken tijdens je vakantie

8. Booking.com, AirBnB en Agoda

Het komt regelmatig voor dat we gedurende onze reis bedenken dat we ergens toch langer willen blijven, of juist eerder weg. Daarom zijn we altijd bereid iets meer te betalen voor een verblijf dat je tot 1 dag vantevoren kunt annuleren. Booking.com is een fijn platform dat we het meeste gebruiken en waarbij je met filtering leuke plekken kunt vinden. AirBnB gebruiken we om de echte speciale plaatsen te vinden. Het Camaya Bali is daar een mooi voorbeeld van, niet op Booking.com maar één van de meest speciale plaatsen ter wereld en tevens heel betaalbaar.

Agoda geeft je in Azië eigenlijk veel meer keus en betere tarieven dan Booking.com dus dat raden we ten zeerste aan als je die kant op reist.

9. Tripadvisor

Als je leert interpreteren is Tripadvisor perfect. Wat wij vaak doen is starten met de 1 ster reviews en kijken wat daarin gezegd wordt. Geeft iemand aan dat de hygiëne heel slecht is en veel geluidsoverlast schrijven wij het af. Maar zijn het decadenten die een betere wifi verwacht hadden en wiens thee een keer lauw was en het personeel daar onverschillig over deed, dan nemen wij dit niet serieus. Daarna kijken we naar de meest recente recensies, aangezien er in een paar jaar tijd veel kan veranderen. Ten laatste kijken we naar recensies in dezelfde periode. Want als je ergens met zon zit, of in het laag seizoen met alleen maar regen kan iemands ervaring ook behoorlijk veranderen. Doe dit allemaal en zie daar een gebalanceerde review.

Vermaak je on the Road

10. Netflix

Netflix biedt de mogelijkheid om op tablets, laptops en telefoons series en films te downloaden. Je kunt deze dan offline bekijken. Zorg ervoor dat je in het vliegtuig gebruik maakt van het entertainmentsysteem zodat je je Netflix afleveringen bewaart voor een avond dat je op tijd in bed ligt. Heerlijk.

11. Spotify Premium

Spotify afspeellijsten kun je offline zetten als je een premium abonnement hebt. En dat is fijn! Wij hebben ruim 12 afspeellijsten met 30 tot 200 nummers erop. Kun je doorwisselen en veel hotelkamers hebben ook nog bluetooth speakers. (of neem er zelf 1 mee)

12. Storytel

Midden in de felle zon is lezen vaak onprettig. Je zult dan echt in de schaduw moeten gaan zitten en een e-reader is dan eigenlijk nog fijner lezen. Storytel laat je bakken in de zon combineren met een gesproken boek. Het is even wennen maar daarna wel heerlijk wegdromen terwijl je met je ogen dicht aan de ‘tan’ aan het werken bent.

Vervoer boeken tijdens het reizen

Op de lokale vervoersmogelijkheden na zijn de onderstaande apps echt musthaves.

13. Grab of Uber

Verplaats je in de meeste landen terwijl je vooraf weet wat het gaat kosten. Laat je hotel het boeken of doe het terwijl je wifi hebt. Geen wifi? Dan weer lekker ouderwets langs de straat staan haha. Maar wij gebruiken dit altijd als het aanwezig is. Onderhandelen met taxichauffeurs is namelijk geen bucketlist dingetje.

14. Skyscanner

Misschien ken je het al. Wij gebruiken het zeer vaak om de goedkoopste tickets te boeken. We hebben hier ook nog wel wat handige tricks voor die we in een andere blog zullen toelichten.

Geld omrekenen

15. Currency Converter Plus

Deze app of een andere moet je echt op je telefoon hebben als je verschillende valuta wil omrekenen. Maak het jezelf daarna makkelijk en onthou wat gelijk staat aan 1 euro en aan 10 euro. De rest kun je daarna zelf wel. Toch vergeten we het weleens gedurende de reis. En dan rekenen we het hiermee weer snel om. Handig.

We hopen dat je er iets aan hebt. Eerlijk gezegd raden we iedereen aan al deze apps te downloaden en te installeren nog voor je op reis gaat. Anders komt het er niet van en het kan je reisgemak zoveel verhogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*