8 Dingen om te doen in 4 dagen Marrakech

Bij Marrakech krijg jij ofwel meteen een beeld van een sprookje uit duizend-en-één nacht? Of je bent juist bang dat het je grootste nachtmerrie is om continu lastig gevallen te worden door vasthouden Marokkanen. Wij durven te stellen dat alleen het eerste het geval is als je onze tips gebruikt. We hebben ook een gedetailleerd reisplan voor 4 dagen waarvan we zeker weten dat jij het fantastisch gaat vinden!

We hebben zoveel verschillende verhalen gehoord over Marrakech. Lees daarom hier hoe je het op de juiste manier doet

TRAVELMONSTER

Tips om rustig rond te lopen in de medina

Je mag best foto’s maken van de meeste plaatsen en mensen. Echter niemand waardeert het als je ongevraagd iemand op de gevoelige plaat zet. Vraag het daarom gewoon vriendelijk en lach erbij. Grote kans dat je 90% van de tijd gewoon een foto mag maken.

We hebben namelijk in best veel blogs gelezen dat koopmannen, hennavrouwtjes en slangenmensen erg opdringerig kunnen zijn. Wij hadden ons daarom voorbereid op het ergste. Echter we hebben echt werkelijk geen enkel vervelend geval meegemaakt terwijl we toch echt met twee blondjes rondliepen die het haar niet bedekt hadden (schouders en knieën overigens wel).

Maak je hier ook niet al te druk over, dit is cultuur en hoewel wij het als vervelend kunnen ervaren is het ook gewoon meer een cultuurschok. Zoals je ziet waren wij met twee koppels ingeschaald op 1 en dat was ook echt te merken. Zelfs als we in een winkeltje liepen werden we nog niet aangesproken. Daarnaast hebben we in twee prachtige winkeltjes foto’s mogen maken waar we niet eens voor hoefden te betalen. In één daarvan hebben we dat overigens wel gedaan, maar dat was meer omdat we dat zelf leuk vonden en die man zo lief was. De gouden tip? Maak een praatje en vraag of je een foto mag maken.

De gouden tip? Maak een praatje en vraag vriendelijk of je een foto mag maken.

TRAVELMONSTER

Het is ongelooflijk hoeveel er eigenlijk te doen is in en om Marrakech. Je zou kunnen zeggen dat 4 dagen te weinig is, maar wij denken dat je beter meermaals 4 dagen kunt gaan. Want 4 dagen is eigenlijk een heel mooie periode. Wil je weten wat wij hebben gedaan? Lees dan verder.

1. Bezoek een prachtige Riad en krijg tips en misschien wel een rondleiding van een Nederlandse die woont in Marokko

Wat is er nu fijner dan voor de eerste keer in onbekend Noord-Afrika wegwijs gemaakt worden een Nederlandse vrouw die in Marokko woont. Wij vonden het van onschatbare waarde om Leonie te leren kennen. Niet alleen is ze ontzettend lief en zorgt ze perfect voor haar gasten. Niemand kan je beter uitleggen wat ‘done’ en ‘not done’ is als europese vrouw in Marrakech. We hebben ontzettend gelachen met haar en ze vertelt je elke slappe truc uit de boekjes van de verkopers uit de Medina. Wij trapten nergens meer in haha.

Riad Dar Vima (beoordeeld met een 9.1 op Booking.com)
Adres: Sidi ben slimane Kaa Sour n29, Medina, 40000 Marrakech, Marokko
Ongeveer € 45-60 per nacht
Boeken op Booking.com
Instagram: @ riad.dar.vima

Als je deze link gebruikt om te boeken ontvang je € 15 korting bij Booking.com. Het mooiste is dat wij dan ook€ 15,- ontvangen.

2. Relax in werelds mooiste spa in La Mamounia

De mooiste spa van de wereld is te vinden in Boutique hotel ‘La Mamounia’. Het is wel aan te raden vooraf te reserveren anders kun je een bezoekje wel op je buik schrijven. Het hele hotel is eigenlijk ofwel kunst ofwel er staan beeldhouwwerken of schilderijen. De binnentuin is één van de mooiste die we in Marrakech gezien hebben. Maar uiteindelijk kom je natuurlijk voor het prachtige luxe zwembad waar je je waant in een sprookje.

3. Verse Jus drinken op El Fna

Het plein van El Fna is zoals je Marokko waarschijnlijk voor je ziet. Overal om je heen een drukte van jewelste en verkopers, hennavrouwtjes en slangenmensen willen allemaal je aandacht. Het plein is omringd door (eet)café’s en vanaf de zijkant kun je een mooie hoge plek zoeken om het allemaal te aanschouwen. Wat je niet mag missen op het plein zijn echter de verse sapjes. Voor 10 dirham heb je maar liefst 4 verse jus d’orange. Dat is omgerekend 1 euro totaal.

4. Chillen aan het zwembad van een prachtige villa

Het is heet. Heel heet in Marrakech. Op ontdekkingsreis in de prachtige Medina is fijn en de schaduw zorgt ervoor dat het eigenlijk prima te doen is. Toch raden wij aan om te zorgen dat je minstens 2 van de 4 dagen de beschikking hebt over een fijn zwembad. In enkele Riad’s zul je er misschien niet zo induiken, dus denk bijvoorbeeld eens aan een fijne Villa net buiten het stadscentrum. Wij zaten in een riante villa met privézwembad en prachtige bloementuin waar we heerlijk konden relaxen en de Medina even konden ontvluchten. Ook deze kan Leonie voor je reserveren. Villa Dar Cecilia is werkelijk een droom. Villa Dar Cecilia is fantastisch
Boek hem hier.
N9, 40023 Chouiter, Marokko

5. Kijken, kijken en niet kopen in de Soukh’s

Je kunt lekker Nederlands je ogen de kost geven in de Soukh’s. Echter zijn er zoveel prachtige spullen te koop dat je je vooral niet te schuchter moet opstellen. Dit is Marokko en hier mag je onderhandelen. Probeer er ook gewoon plezier in te hebben. Heb jij zin in wat lekkere kruiden kun je gerust vragen wat ze kosten. Onze ervaring is dat ze ons met rust lieten zodra we lieten merken dat we het toch niet wilden.

6. Slaap in prachtige Riad’s

Wat je absoluut moet doen is het boeken van een Riad in plaats van een hotel. Riad’s zijn prachtige traditionele Marokkaanse paleizen met een atrium of binnentuin. Het woord riad komt van het Arabische woord ryad (رياض) dat tuin betekent.

Wij hebben de volgende prachtige Riad’s bezocht:

  • Riad Ole Spa

  • Riad Palais Sebban

  • Riad BE

  • Riad Dar Vima (is also on number 1 of things to do.

Als je deze link gebruikt om te boeken ontvang je € 15 korting bij Booking.com. Het mooiste is dat wij dan ook€ 15,- ontvangen.

7. Lunch in de prachtigste plekken

Eén van de leukste plekken om te lunchen is eerlijk gezegd niet één van de omringende eetcafé’s van plein El Fna, maar kun je vinden bij Riad BE. Hun dakterras is een prachtige terrastuin en er loopt ook een schattig schildpadje rond.

8. Bezoek de verborgen tuinen van Jardin Secret

Jardin Secret betekent zoveel als de verborgen tuinen. Ze zijn ook daadwerkelijk verborgen en vele toeristen kunnen het niet vinden. Je zult je ervoor namelijk door het labyrinth dat de Medina heet moeten bewegen. Wij gebruikten echter een slimme GPS app (Maps.me) die echt alle straatjes kende. Slimme tip: Zorg dat je alvast een offline kaart download.

De weg niet kwijtraken? Slimme tip: Zorg dat je alvast een offline kaart download op de Maps.me App

TRAVELMONSTER

Niet doen in je eerste 4 dagen, maar wel leuk: (Wijgaan dit de volgende keer doen)

Jardin Majorelle (overigens wel een klein beetje overrated)

  • Kamelentocht
  • Quadrijden
  • Quarzate / Aït Benhaddou
  • Ouzoud watervallen
  • Slaap in de woestijn in een tentenkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*