Een verborgen parel. Het Masungi Georeserve.

De Filipijnen staan vooral bekend om de prachtige stranden, eilanden, het blauwe water en de onderwaterwereld. Dit is dan ook de reden dat veel reizigers na aangekomen te zijn in Manilla zo snel mogelijk doorvliegen naar een van de idyllische eilanden.

Wij snappen dit helemaal maar toch is er een pareltje te vinden off the beaten path op slechts 1,5 uur rijden rijden van Manilla. Namelijk het Masungi Georeserve.

Touwbruggen boven ravijnen kunnen voor mensen met hoogtevrees echter op zijn minst gezegd uitdagend zijn.
TRAVELMONSTER

De oorsprong van het reservaat

Dit prachtige reservaat in het regenwoud wordt gekenmerkt door de rotsen van kalksteen en is gelegen in Rizal. De naam Masungi komt van het woord Masungki wat Spits betekend. Dit refereert aan de spitse kalksteen rotsen die in het reservaat te vinden zijn. Sinds 2015 is het mogelijk om op reservering als gast het reservaat te bezoeken. Het is dus belangrijk om dit voor je reis alvast te boeken omdat er maar een paar groepen per dag worden toegelaten. Dit zorgt er natuurlijk ook voor dat het reservaat intact blijft waar wij dan weer blij van worden. Bovendien geeft het je de kans om de ongerepte natuur ook echt ongerept te ervaren. Dat betekent dus ook prachtige foto´s zonder andere toeristen erop.

Lekker hiken, voor gevorderden

De enige activiteit die je in het reservaat kunt doen is een begeleide hike genaamd ‘Discovery Trail’. dit is een hike van ca. 3 a 4 uur. Deze hike loop en klim je samen met een parkranger die je alles kan van vertellen over het reservaat. Tijdens de hike kom je diverse obstakels tegen zoals een grote touwbrug waar overheen geklommen moet worden en een levensgroot spinnenweb boven het regenwoud. Dit geeft je echt een adrenaline kick. Touwbruggen boven ravijnen kunnen voor mensen met hoogtevrees echter op zijn minst gezegd uitdagend zijn.
Tijdens de hike heb je voldoende tijd om foto’s te maken van de prachtige omgeving en af en toe even uit te rusten. De omgeving is prachtig de foto’s spreken voor zich!

Sporten met uitzicht en lunch

Na afloop van de hike krijg je een heerlijke lunch die je echt nodig hebt na de pittige hike. Daarnaast hebben we een certificaat gekregen van onze aanwezigheid in het reservaat, er is een boom gepland naar aanleiding van ons bezoek en deze boom kun je eventueel bij een volgend bezoek bekijken. Echt een heel bijzonder gebaar!

 

Mocht je dus een dag te overbruggen hebben in het drukke Manilla zorg ervoor dat je deze dag gebruikt om Masungi Georeserve te bezoeken.
Dit is sustainable tourism op zijn best.

Wat moet je weten?

Is er een minimaal aantal of maximaal aantal van de groep?

Normaal gesproken kun je Masungi alleen bezoeken met een groep die minimaal 7 en maximaal 14 personen bevat. Probeer daarom om via de Filipijnen Facebook te kijken of er meer Nederlandse reizigers in Manilla zijn en samen een reservering te maken. Lukt dit niet het is mogelijk om op sommige dagen in de week met een kleiner aantal deel te nemen. Neem hiervoor contact op met Masungi via sharedtrail@masungigeoreserve.com.

Is er een leeftijdsgrens?

Ja kinderen vanaf 13 jaar kunnen deelnemen aan de hike voor jongere kinderen is de hike niet geschikt. Ook moet je goed ter been zijn maar dit is niet leeftijdgebonden.

Hoe kom je bij Masungi Georeserve?

Er is geen shuttle service vanuit het reservaat. Het is mogelijk om met het openbaar vervoer bij Masungi te komen volgens diverse blogs. Echter is dit niet eenvoudig en hebben wij ervoor gekozen een taxi met chauffeur te regelen die op ons heeft gewacht tot de hike klaar was. Het is ook mogelijk om een eigen auto te huren maar dat moet je natuurlijk wel durven.

Hoe ver van te voren moet ik reserveren?

Zorg dat je minimaal 1 week van te voren reserveert om te zorgen dat je deze geweldige ervaring niet misloopt. Hierbij geldt echt hoe eerder hoe beter.

Wat moet ik meenemen?

Zorg ervoor dat je comfortabele kleding draagt en goede schoenen. Daarnaast zou ik ook zeker zonnebrand, DEET en 1 liter water per persoon inpakken. Na de hike krijg je een lunch maar het is ook zeker aan te raden goed van te voren te eten en bijvoorbeeld een notenreep mee te nemen.

En niet te vergeten je Camera en ballen van staal haha!

Enthousiast geworden?

Het Masungi Georeserve was voor ons echt een prachtige ervaring. Veel authentieker krijg je het niet en de aandacht die besteed wordt aan het behoud van het regenwoud is mooi om te zien. Het steekt sterk af tegen de meest toeristische delen van de Filipijnen die langzaam bezwijken onder het massatoerisme. Alleen al het idee dat je bijdraagt aan een betere vorm van toerisme die veel meer rekening houdt met onze planeet is het waard om dit bijzondere plekje te bezoeken.

Laat ons weten wat jij ervan vond! En als je vragen hebt kun je die hier natuurlijk ook achterlaten.

Masungi Georeserve

225 Google-reviews

AdresKilometer 47 Marcos Highway, Baras, Rizal, Philippines, 1970, Marcos Highway, Baras, 1970 Rizal, Filipijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*