Het eiland Coron verkennen

Over Coron

Coron ligt ten noorden van Palawan. Deze archipel ligt op ongeveer 150 km van El Nido. Coron staat bekend om zijn grote kalkstenen rotsformaties en is de thuisbasis van enkele van de meest kristalheldere wateren ter wereld. Coron Town is net zoals El Nido geen plek waar je veel tijd zult doorbrengen of van gaat houden. Het zijn toch echt de boottochten naar de eilanden in de buurt die je reis de moeite waard maken.

Hoe kom je er?

Hoe je bij Coron komt, is niet het lastigste om uit te vinden. Wij namen een vlucht vanuit Manilla en vlogen met Cebu Pacific naar Busuanga. Als je bang bent om te vliegen, zijn de Filippijnen waarschijnlijk niet de beste keuze. Maar vliegen is absoluut de snelste manier om te eilandhoppen. En om eerlijk te zijn, we hebben in de Filipijnen vluchten gehad met verschillende luchtvaartmaatschappijen en vonden ze allemaal prima. We hadden zelfs een heli-vlucht, maar daarover later meer.

Waar je waarschijnlijk wel een nieuwe onderbroek van aan moet, is de manier waarop ze met een minibus rijden. Als je namelijk op Busuanga landt, bevindt je je aan de verkeerde kant van het eiland.

you can do it faster
Nee Google, het is duidelijk 35 minuten

Zoals je kunt zien is het 65 minuten rijden. Maar ze brengen je er binnen max. 35 minuten naartoe. We hadden ons vervoer niet op voorhand geregeld, maar dat hoeft ook niet. Er wachten geen taxi’s maar in plaats daarvan vullen ze minibusjes voor een vast bedrag, afhankelijk van de bestemming van je hotel. Ik denk dat die van ons 250 pesos per persoon was. We waren op weg naar La Natura Resort die absoluut de # 1 accommodatie in Coron City is. Nou eigenlijk is het een beetje buiten Coron City en in het midden van de jungle. Maar als je niet van deze plek houdt, is het beter om thuis te blijven.

Het is zeker de moeite waard om je een beetje in te lezen voordat je vertrekt. Het kan je reiservaring in de Filipijnen echt verbeteren.
Travelmonster Tip

 

Voordat je op een gegeven moment in La Natura Resort aankomt, zal je Formule 1-minivan-chauffeur besluiten om een harde linker te nemen .. Whoah en je gaat diep de jungle in. We wisten dat dit zou komen omdat we beoordelingen van deze plek hadden gelezen maar het is zeker een smalle weg. Vooral als je tegenliggers hebt in de vorm van Tricycles. Je zult waarschijnlijk vrij snel leren wat een Tricycle is zodra je in de Filippijnen bent. Maar in een geval vraag je je echt af, eigenlijk is het een bromfiets die seks had met een tuktuk en kan en zal worden gebruikt door de lokale bevolking als een rijdende verhuistruck haha.

#1 Accommodatie in Coron

Aan het einde van de weg brengen ze je naar deze prachtige plek die ons deed nadenken over al die mooie hotels die je kent uit Bali. Het is veel meer dan wat we hadden durven hopen want het toerisme hier is nog lang niet zo ontwikkeld als in Indonesië. In het geval dat je je afvraagt of ze wifi hebben? Ja, maar de kans is groot dat je niet eens een ‘veilig geland’ kunt versturen via WhatsApp. Gelukkig is het zo mooi hier dat je erg blij zult worden van de offline tijd. De kamers zijn geweldig, de tuin en het zwembad zijn net zo goed. En om het af te maken hebben ze zelfs een boomhut. Dat is dus echt Mark’s dingetje. Boys will be boys.

We verkenden het gebied net buiten het resort en eindigden met 4 Filippijnse kinderen die allerlei soorten vragen stelden in vrij goed Engels. Ze zetten zelfs een show op met hun sprongen en salto’s van de brug in de rivier. Wat een mooie manier om onze reis te beginnen.

Alcohol is goedkoop

We hadden het geluk dat we hadden afgesproken met twee vrienden uit onze woonplaats in Nederland die al 3,5 week door de Filipijnen reisden en ons zoveel waardevolle informatie gaven. Die avond leerden we namelijk dat San Miguel Light de juiste keuze was, omdat het enerzijds slechts 100kcal bevat en tegelijkertijd erg lekker was. Win-win dus. We leerden dat alcohol erg goedkoop was. Zo goedkoop zelfs dat een dubbele Rum Cola goedkoper was dan een enkele Rum Cola omdat de Cola duurder was. Je kunt het bijna niet geloven.

Maar waarschijnlijk was de beste tip om de volgende dag naar de vissershaven te gaan om met een privéboot te onderhandelen. Voor slechts 2700 peso’s en 500 peso’s voor de gids bepaal je zelf waar je heen gaat! Bingo!

We zullen je vertellen hoe dat ging in de volgende.

Proost

Onze accommodatie:
La Natura Resort
Adres: Barangay 6, Kapayas, Mabintangen Rd, Coron, 5316 Palawan, Filippijnen
Telefoon: +63 999 995 6016
Je kunt boeken op booking.com en onze korting van $ 15,00 https://booking.com/s/8b436923 gebruiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*