Meest gestelde vragen over de Seychelles

Een stuk minder bekend dan de Malediven, maar toch niet volledig onbekend, is de eilandengroep de Seychellen. Het is een prachtige bounty locatie die niet zoals de Malediven wordt gerekend tot Azië, maar in dit geval tot Afrika en iets ten noorden ligt van Madagaskar. De hoofdstad is Victoria en het eiland waar de internationale vluchthaven zich bevindt heet Mahé.

Mocht je overwegen om de Seychellen te bezoeken dan begrijpen wij dat volledig. Het is werkelijk de mooiste locatie waar we geweest zijn en dan hebben we ook al vergeleken met de Filipijnen en de Malediven. Ook twee prachtige locaties natuurlijk. Omdat het minder bekend is zul je best wat vragen hebben dus die zullen we hieronder beantwoorden. Meer blogs over de fantastische plekken in de Seychellen zullen we later posten.

Hoeveel eilanden horen er bij de Seychellen?

De Seychellen bestaan uit 115 eilanden. Het hoofdeiland is Mahé waarop ook de hoofdstad Victoria ligt. Op Mahé woont 90% van de bevolking. De Seychellen telt ongeveer 94.000 inwoners en is daarmee het kleinste land van Afrika. Andere bekende eilanden zijn Praslin en La Digue.

Welke taal wordt er gesproken op de Seychellen?

Frans, Creools en Engels. Wij hebben gemerkt dat iedereen goed Engels spreekt. Wat het echt heel leuk maakt omdat je dan goed met de bevolking kan communiceren.

Wat is de beste reisperiode?

Wij raden aan om de Seychellen te bezoeken in de periode van april tot en met oktober. Als je echt op de beste tijd wil gaan kies je juni en juli wanneer er de minste neerslag valt en je de meeste zonuren per dag hebt (8).

Hoe is het klimaat? Hoe warm is het?

Het weer op de Seychellen is het hele jaar door redelijk constant. Temperatuur ligt het hele jaar rond de 27-30 graden. December tot en met april is de wind warm en vochtig over het algemeen is de zee rustig in deze periode. Van mei tot en met september is de wind koeler en droger en de zee onrustiger. Het hele jaar door kan er een bui vallen in de Seychellen waarbij de maanden januari tot en met maart zijn over het algemeen het natst zijn.

Wij zijn in juni geweest en het weer was perfect. We hebben een dag wat minder weer gehad met regen maar de rest van de 9 dagen prima weer! Wij hadden geluk dat dit ook de dag was dat we vertrokken dus

Hoe lang moet je gaan?

Wij hebben de Seychellen 9 dagen bezocht. Dit is een prima tijd om 3 verschillende eilanden te bezoeken. Wil je alles wat rustiger aan doen dan kun je, je makkelijk ook 14 dagen vermaken. Wij zouden zo terug kunnen om de gemiste plekjes te bezoeken.

Is het veilig?

Ja de Seychellen zijn veilig. Wij hebben ons geen moment onveilig gevoeld. De bevolking is vriendelijk en behulpzaam.

Is het duur?

Ja een reis naar de Seychellen is niet goedkoop. Omdat alles geïmporteerd moet worden merk je dat direct in de portemonnee. Het is natuurlijk ook afhankelijk van hoe je het liefste reist. Er zitten grote verschillen in de prijsklassen namelijk. Je kunt een hotel vinden vanaf € 150,00 per nacht maar en zijn ook hotels voor €1500,00 per nacht (of zelfs meer). De mooiste resorts hebben in veel gevallen ook de mooiste plekjes en stranden in het bezit dus je komt er niet zomaar zonder gast te zijn.

Wat betreft het eten zul je zien dat ook dit niet goedkoop is. Voor een hamburger met friet en salade betaal je al snel €25. Een flesje cola uit de supermarkt waar ook de locals heen gaan kost je € 2,00 voor een 0,5L. Mocht je houden van Kikkoman voor bij de Sushi mag je € 9,00 afrekenen om dit zoute water te bemachtigen. Daar zul je als Nederlander dus wel even moeten slikken.

Om de kosten voor eten wat lager te houden kun je gebruik maken van de takeaways die een stuk goedkoper zijn of een appartementje huren waarin je zelf kunt koken. Ook zijn er vaak totaalpakket reizen te vinden voor ca € 1400 voor 10 dagen. Dan zit je overigens in 2,5 tot 3 sterren hotels en als je niet voor luxe gaat of hoge kosten wil, krijg je in Azië wel meer waar voor je geld.

Mag ik met een drone vliegen?

Ja het is nog steeds mogelijk om met je drone te vliegen in de Seychellen. We kunnen je vertellen dit is zo de moeite waard!

Wat voor een soort eten hebben ze op de Seychellen?

Op de Seychellen zijn verschillende soorten restaurantjes te vinden het aanbod is over het algemeen niet super groot .Toch kun je altijd wel een restaurantje vinden. Op de kaart staan meestal enkel westerse gerechten en veel seafood. Seafood hoeft namelijk niet geïmporteerd te worden. Ook kun je kiezen om Creools te eten, dit was eerlijk gezegd het allerlekkerste hoewel ze dit natuurlijk ook een beetje verwesterd hadden voor de hotelgasten.

Vervoer in de Seychellen

Omdat de Seychellen uit verschillende eilanden bestaan zul je, je moeten verplaatsen van eiland naar eiland. Dit kun je doen per ferry of met het vliegtuig. Wij hebben voor de laatste gekozen omdat dit in onze periode goedkoper was, sneller ging en Judith geen held is op zee. Bij elke ferry opstapplaats en vlieghaven staan Taxi’s te wachten in het geval dat je geen transfer hebt geregeld. Dus dit komt altijd wel goed. Ook kun je op de eilanden veilig een auto huren en rondrijden. Dit kan echter alleen op Mahé en Praslin.

Vliegen

De vluchten kunnen geboekt worden bij Airseychelles

Ferry

Check ook altijd even de ferry website Cat Cocos

Privé opties

Helikopter of Privéboot zijn ook mogelijk bij veel resorts. Wij hadden hele luxe resorts waar dit allemaal bij inzat.

Waar kun je geld pinnen?

In de Seychellen kun je op ieder eiland pinnen. De munteenheid is de Seychelse roepie.
€10 = 156 Seychelse roepie. Bij bijna alle restaurants en hotels kan er met de creditcard betaald worden. Wij hebben daarom niet al te veel cash gepind.

Kan ik reizen met een koffer?

Ja dit is zeker mogelijk. Wij hadden op andere blogs gelezen dat dit helemaal niet kon, maar dat is enorme onzin. Het is erg eenvoudig en je koffer wordt gewoon verplaatst van taxi naar hotel waar je ook heengaat. Mocht je je met de openbare bus verplaatsen naar je hotel dan kan ik me voorstellen dat jij het makkelijk vindt om een backpack mee te nemen.

Wat is de mooiste plek/ het mooiste strand op La Digue?

Onze nummer 1 op La Digue is Anse Source d’argent dit is een prachtig strand met de mooiste grote rotsen. Het leuke aan La Digue is dat je heerlijk over het eiland kan fietsen. Ook de stranden Petit Anse en Grand Anse zijn de moeite waard. We zullen nog een los artikel schrijven over La Digue.

Wat is de mooiste plek/ het mooiste strand op Praslin?

Anse Lazio heeft de mooiste stranden in Praslin. Ze worden zelfs beter beoordeeld dan die op La Digue omdat er ook geen koraal is. Je loopt dus lekker de zee in. Qua looks had La Digue nipt onze voorkeur maar wij hebben op Praslin een auto gehuurd om het eiland een dagje over te rijden en Anse Lazio was gewoon heerlijk. We schrijven overigens nog een losse blog over Praslin.

Wat is het beste resort?

De twee beste resorts zijn Six Senses – Zil Pasyon en Four Seasons Seychellen. Six Senses ligt ook nog eens op het mooiste eiland van de Seychellen waar je dus anders niet kunt komen. Felicité is het eiland met de grootste granieten rotsformaties in de Seychellen. Wij hadden het niet willen missen.

Six Senses – Zil Pasyon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*